Valokuvakilpailut

Suomessa ja maailmalla järjestetään paljon erilaisia valokuvakilpailuja. Valokuvaharrastuksen aikana on tullut osallistua useisiin kilpailuihin, joissa menestys ei toistaiseksi ole ollut erityisen hyvää. Vaikkakin joitakin sijoituksia onkin tullut, palkintopallille asti en ole vielä pääsyt ja sehän on tietenkin tavoitteeni :)!

 

Kotimaiset valokuvakilpailut

Yhdessä isommassa kilpailussa olen sijoittunut kahdesti palkittujen joukkoon. Tämä kilpailu on Kuusamo Nature Photo ja menestys vuodet ovat 2009 sekä 2011. Sijoittuneet valokuvani sekä niiden tarinat löytyvät sivulta: Kuusamo Nature photo.

 

Olen osallistunut myös Vuoden Luontokuva kilpailuun vuodesta 2009 lähtien. Paras sijoitus kyseissä kisassa on toistaiseksi vuodelta 2010, jolloin valokuvani Syksyn herkut selvisi semifinaalikierrokselle asti. Tänä vuonnakin otin myös osaa kyseiseen kilpailuun ja toivottavasti tällä kertaa menestys on vieläkin parempi :)! Lisäksi olen osallistunut useisiin eri lehdissä ja Internet sivuilla olleisiin kisoihin, muttei niissäkään merkittävää menestystä ole toistaiseksi tullut.

 

Kansainväliset valokuvakilpailut

Vuonna 2010 osallistuin ensimmäisen kerran Euroopan vuoden luontokuva kisaan ja yksi lähettämistäni valokuvista ylsi neljännesfinaalikierrokselle. Vuonna 2011 osallistuin uudestaan Euroopan vuoden luontokuvakilpailuun, mutta tällä kertaa ei tullut minkäänlaista sijoittumista.

 

Muihin ulkomaalaisiin valokuvakisoihin en ole toistaiseksi osallistunut. Suunnitelmissa on ottaa osaa Maailman vuoden luontokuva kilpailuun, jos vain riittävän hyviä kuvia saan otettua ;)